Seizoensopening ’24/’25 bij Firda

CC’45 opende het nieuwe seizoen met een eerste bedrijfsbezoek aan Firda, richting Horeca en Hospitality, voorheen ROC De Friese Poort. Dit bezoek was een mooie gelegenheid om de verbinding tussen het onderwijs en het Drachtster bedrijfsleven te versterken.

Na een warm welkom met een tropisch drankje, nam Anco van Kammen het woord. Anco, een ervaren horeca-professional met een achtergrond bij Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, deelt al 15 jaar zijn passie en kennis met de studenten in Drachten.

Onze voorzitter gaf daarna een overzicht van wat we dit jaar kunnen verwachten en deelde enkele belangrijke nieuwtjes.

Anco leidde ons vervolgens rond door de afdeling en gaf ons een kijkje achter de schermen.

De avond werd afgesloten in Restaurant De Kiem, waar de studenten hun vaardigheden in de praktijk konden laten zien. Van koken tot bediening en facturatie, de hele (bedrijfsketen) werd verzorgt door de studenten. Het was geweldig om te zien hoe ze begeleid worden in het steeds zelfstandiger uitvoeren van hun vak.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar Karam Sharafeddine, Instructeur Gastheerschap, voor zijn geweldige inzet en flexibiliteit bij het organiseren van deze geslaagde avond.

https://www.firda.nl/jongeren/mbo-opleidingen?f%5B0%5D=discipline%3A869

Zelf een eten bij Kiem? Reserveer op: https://www.firda.nl/leerbedrijven/restaurants